Ølsmagning trak folk til

Arrangementet trak 56 deltagere til, hvor Morten fra Vin-Gaven i Vodskov gennemgik 10 forskellige øl. Og der var lidt for en hver smag – spændende fra ”Oktoberfest” over ”Kong Henrik” til en ”Ultrapres”. Til alle øllene var der en lille historie om enten selve øllet eller bryghuset.

Morten fortalte bl.a. om ”Kong Henrik” fra bryghuset Hornbeer på Sjælland, der ejes af tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens bror Jørgen Fogh Rasmussem. Øllene bærer labels malet af Jørgens hustru – og ”Kong Henrik” bærer naturligvis en label med Prinsgemalen. Hornbeer er blot et af de mange små bryghuse der opstod i begyndelsen af 00’erne.

Udover en historie om de enkelte øl, kom Morten også med serveringsforslag, så mad og øl kan passe sammen.

Sammen med øllet serverede Borgerforningen en tapas tallerken med ost fra ”Ostemanden fra Vindblæs” og skinke, pølser fra ”Rosenbeck Frilandskød”.

Morten sluttede hans indlæg med at servere ”Ultrapres” – en øl, der skal serveres varm i shots glas med fløde på toppen. Ultrapres var så også aftenens stærkeste øl med en alkohol procent på 20. Herefter kunne deltagerne bestille øl ved Vin-Gaven til favorable priser.

Aftenen fortsatte med live musik, da Jan Edward og Per Mygind spillede op til dans, hvilket kun fik stemningen til at stige yderligere.